Cartofi noi cu marar

0/5 0 voturi
Descriere

Astept in fiecare an acel moment binecuvantat de gratia unor divinitati aztece pentru a gusta, cu concentrare si incantare extatica, primul cartofior abia scos din tarana. Alb si fraged ca un prunc, mirosind inca a glie uda de primavara, solanum-ul este, pentru fagarasanul din mine, una din bunatatile cu care m-a-ntarcat mama (le pot enumera, daca vreti, si pe celelalte: slana afumata, ceapa rosie, pita de casa, mamaliga cu lapte si, bineinteles, rachiu de mere).

Usoara, usoara ca fulgul, trufandalizand (trufas!) in pietele bucurestene, mancarica de cartofi noi din Dambovita se potriveste cu „ultima“ gaselnita a romanilor, socata.

E drept, de zece ani m-am saturat sa tot aud de sirop - vinul asta ciudat (un fel de cvas ucrainean, dar... din flori), insa sunt clipe si potriviri pe care nici cea mai crunta antipatie nu le poate evita.

Sa nu mananci in momentul cand apune soarele, ca te doare capul.(Gorovei)

Mod preparare
  • Cartofii cat nuca se fierb 15 minute de la primul clocot
  • Se toaca mararul
  • Se pune o tigaie cu untul la foc
  • Se rumenesc cartofii in unt, inca 5 minute
  • Se pun in castron, se presara mararul, se toarna si iaurtul frecat cu sare
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate