Ceapa de Campina

0/5 0 voturi
Descriere

Cu smantana, e de frupt si e delicioasa, si ca intrare si ca insotitoare de carne- turi. Fara smantana, vai de mama ei.

Cand e întovarasita, ceapa umpluta are discretia de a se da pe dupa sot.

Cand sadesti ceapa, sa nu te besi, cs se face iute. (Gorovei)

Mod preparare
  • Cepele curatate se pun la fiert
  • Miezul de paine se inmoaie in lapte (apa)
  • Nucile se macina
  • Mararul se toaca
  • Cand cepele s-au muiat, li se scoate miezul
  • Se freaca un piure din miez de ceapa, paine si nuci (e o mancarica de chintesente) cu sare, piper, marar si se umplu cepele
  • Se unge o tava cu ulei, se asaza cepele cu gura-n sus
  • Se bate vinul de smantana, se toarna peste, se da tava la cuptor, sa scada sosul si sa prinda culoare
  • Se toaca patrunjel, se presara peste aceasta intrare (sau garnitura) simpatica care merge, cand e singura, si cu tuica de Doftana, usoara si inmiresmata, si cu o Besicata de Dealu Mare, sa spumege-n cani si sa ne aduca aminte de primaveri sui pe care n-o sa le mai traim si de prieteni nebuni pe care n-o sa-i mai vedem decat rar
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate