Salata de fasole verde

0/5 0 voturi
Descriere

Si aperitiv, si garnitura (ce cuvant!) si salata, fasolea verde cu usturoi tot craiasca e, de la Bailesti la Caracal! Putine mancaruri pe lumea asta pot sa tot mananc fara sa ma satur, iar fasolea verde cu usturoi e una dintre ele.

Femeia ce-i grea sa nu manance dumineca fructe pastaioase, caci copilul se face boland si tamp la minte. (Gorovei)

Mod preparare
  • Se grijeste fasolea, se taie bucati de 3-5 cm, se pune la fiert
  • Se toaca usturoiul pasta, se freaca cu ulei, sare, iaurt si otet
  • Se toaca mararul
  • Se scurge fasolea, se amesteca intr-un vas de salata cu sosul de mai sus, se presara marar

 

Taina: Fasolea nu se fierbe sa se desire (ca se face piure cand o amestecati), ci se ia de pe foc cu putin inainte sa se-nmoaie de tot.

Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate