Placinta cu dovleac

0/5 0 voturi
Descriere

Un fel de tarta ialomiteana, as spune, parfumata si frageda, mai ales cand e calda.

Cine nu mananca placinte (in Sambata Placintelor dinaintea Postului Pastelui) cade din pom. (Gorovei)

Mod preparare
  • Se desface drojdia in lapte cald si smantana
  • Se freaca untul cu zahar pana spuma se face, apoi se adauga ouale, drojdia cu lapte si smantana
  • Dupa ce s-au amestecat, se adauga faina, ceva miroase si se framanta cat de bine; se lasa sa respire
  • Se unge o tava cu unt
  • Se intinde aluatul foaie cat tava, cu pereti cu tot, cat sa inveleasca placinta
  • Se umple foaia cu dovleac, se inchide ca un plic, se unge cu unt si ou, se da la cuptor, cu foc mic, cam 1 jumatate ora, poate mai mult
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate