Placinta bucuresteana cu branza

5/5 1 vot
Descriere

Prajitura de avocati si doctori ajunsi pe scena mare a capitalei, dar cu neamurile si copilaria ramase pe la Campulung si la Calafat, placinta cu branza de vaci dambovitene are fragezimi sincere si simple, de fruct rascopt, dar si o finete de sculptura postmoderna, cu argumente difuze, abia sugerate.

Mod preparare

Aluat:

  • Se amesteca unt, smantana, faina si sare si se pune coca la frigider 1 noapte; cu 1 ora inainte de copt se scoate

 

Umplutura:

  • Branza se freaca cu oua, zahar, faina, scortisoara, rom
  • Se adauga stafidele si se amesteca

 

Copt:

  • Se imparte aluatul in 2 si se intind foi cat o tava de cuptor
  • Se unge tava cu unt apoi se presara cu 2-3 linguri de pesmet
  • Se asaza 1 foaie, marcand bine colturile si intepand-o cu furculita si se da la cuptor 1 sfert de ora
  • Se scoate tava - foaia are o frumoasa culoare aurie - si se presara restul de pesmet
  • Se asterne umplutura, se acopera cu a doua foaie, si se pune in cuptor, la foc potrivit, 1 jumatate de ora (ochii pe ea, sa nu se arda!)
  • Se ofera presarata cu zahar pudra si calda-caldissima
Propune o reteta
5/5 1 vot
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate