Mancarica taraneasca

0/5 0 voturi
Descriere

O tocana buna cum nu se poate, care se ascunde sub un nume de sluga (ce-i aia „mancarica taraneasca“ ? Ia sa-i fi spus „tocanita voievodala“ sau, mai bine, „ii place domnului cutare“ - urmeaza Alecu Paleologu, Andrei Plesu, Horia Bernea, Mihai Oroveanu, alegeti dumneavoastra - tot asa, singurica, aruncata la pagina trei sute si nu stiu cat a listei de bucate, ar fi fost „mancarica“?). Nemeritat anonimat.

Nu stiu daca doamna Nelly Fantana a inventat ea insasi mancarica de ardei sau a gasit-o pe undeva. Eu am incercat-o la Plesoi - Slatina - avea si un ardei iute tocat in sos - cu azima proaspata, putin hrean si o cana spumeganda de Sauvignon tanar de Almaj si mi s-a parut Oltenia de zece ori mai frumoasa!

Mod preparare
  • Carnea se taie bucati mici si se prajeste in unt, intr-o cratita pe masura
  • Ceapa se taie feliute si se pune peste carne
  • Ardeii se taie felii subtiri, se adauga la mancarica
  • Rosiile se taie felii si se varsa in cratita
  • Verdeata se toaca marunt
  • Mai vine si ceva piper, sare cata vreti si va place si, daca ati tocat verdeata, si verdeata
  • Acum, cratita se pune la cuptor vreo ora, acoperita, sa naduseasca pana-i gata carnea
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate