Dulceata de coaja de harbuz

0/5 0 voturi
Descriere

In casele bune, de pe langa Dunare, cand venea vara de mirosea a toamna, cucoanele legau tot felul de taine dulci pentru iarna, ca nu stiai ce mananci (iar daca erai copil indragostit si naiv cum eram eu, si intrebai, dadeai prilej severinencei sa raza tare, de auzea barbat-su, si nu era bine).

Mod preparare
  • Se taie cubulete coaja de lubenita si se pun la fiert in apa
  • Cand s-au muiat, se scot pe o sita, sa se scurga
  • In aceeasi apa se pune zaharul, si se fierbe un sirop destul de bine legat
  • Se adauga cuburile de coaja si se mai lasa sa fiarba pana zici ca-i destul de legat
  • Atunci se pune zeama de lamaie, se mai da in doua-trei clocote si se pune in borcane
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate