Ciorba de peste cu zeama de varza

5/5 1 vot
Descriere

Intre doua foste cetati, Turnu-Magurele (v-ati gandit vreodata ce cuvant splendid e magurele? Dar unde o fi fost turnul cel din nume?) si Turnu-Severin, ciorba de peste are mai multe zarzavaturi chiar si decat o chiftea de la o carciuma bucuresteana si nu se acreste numai cu otet sau bors, ci si cu zeama de varza.

Mod preparare
  • Zarzavatul si legumele se toaca marunt si se pun la fiert in 2 litri apa
  • Zeama de varza, limpede, parfumata, acrisoara, se pune si ea pe foc
  • Dupa primele clocote ale fierturii se toarna zeama de varza fierbinte peste legume, sa fiarba impreuna, 1 jumatate de ora
  • Pestele, taiat bucati de-un blid, acu se pune la fiert, 15 minute
  • Verdeata se toaca si se presara peste ciorba fierbinte

Taina: Daca, fara ciusca, ciorba asta pare handicapata, atunci ganditi-va ce cred cei din Corabia daca le-o puneti in fata fara hrean?!(exista si o reteta simplissima: hrean ras, apa, un pic de sare, 1 lingura de otet).

Propune o reteta
5/5 1 vot
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate