Ciorba de midii

0/5 0 voturi
Descriere

Madam Mioara din 2 Mai culege o gradina de rosii si ardei in timp ce fiu-sau, Laurentiu, culege si el, din cealalta gradina a familiei Dibla, Marea Neagra, midii si rapane. Si uite asa, cu munca multa si cheltuiala putina se tine o liota de turisti (vesel e ca vilegiaturistii au invatat-o pe Mioara sa faca ciorba asta extraordinara, aratand astfel cum du-te vino-ul turistic e interactiv si umple, uneori, golurile culturale). Se mananca si calda si rece, iar o paine calda, de casa, n-are ce sa strice. Nu umblati dupa tacamuri, ca n-aveti de ce, dichisul e pitoresc si manual: dupa ce ati rontait carnita din scoica, luati zeama tot cu ea. E o ciorba misterioasa: nu e potroaca desi are multa sare, nu e iute, desi a inecat toata ciusca din 2 Mai si Limanu. E atat de gustoasa incat Laurentiu a curatat deja toate digurile euxine de midii si acum familia importa scoici din Japonia, la barter cu casete vechi, trase la „Cantarea Romaniei“ si reorchestrate de mai multi baieti de cartier rau famat din Beresti-Galati, provocatori si avangardisti.

Mod preparare
  • Rosiile se taie in sferturi, ardeii grasi fasii, ceapa rondele, usturoiul felioare
  • In cazanul de rufe (ca nici o cratita nu e destul de mare pentru o ciorba de scoici) se asterne pat de rosii, jumatate din ardeii grasi, din ceapa si usturoi precum si tot ardeiul iute
  • Se potrivesc midiile, apoi mirodeniile si ierburile, sare multa, ca cer midiile
  • Se acopera cu legume - ardei gras, ceapa, usturoi - se toarna vinul si 1 de apa
  • Se pune pe foc iute, dupa ce a dat in clocot se lasa sa fiarba inca un sfert de ora
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate