Ciorba de loboda

0/5 0 voturi
Descriere

Toata Romania, din martie pana prin mai, lasa deoparte orice traditie si experienta rafinat-regionala pentru a se ineca in ciorba de loboda (sau stevie, macris, urzici, papadie, podbal, untisor) un fluviu national, pre-pascal mai ales. Simbol al primaverii, aceste buruieni au fost inzestrate de credinta populara, pe buna dreptate, cu puteri magice.

Mod preparare
  • Se spala bine loboda, se taie in taietei lati
  • Se toaca ceapa, se rade pasta morcovul
  • Se pun toate astea la fiert cu piperul in 2 litri apa clocotita
  • Dupa 30 de minute se acreste cu bors, se adauga usturoi pasta, sare - inca 1-2 minute de clocote
  • Se bate oul cu iaurt si putina zeama de ciorba
  • Se toaca leusteanul
  • Se trage de pe foc, se drege cu iaurtul batut si hrean, se presara leusteanul
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate