Chiftele marinate

0/5 0 voturi
Descriere

Peste orasel a trecut un nor, e primul semn al toamnei, al doilea e bulionul care fierbe in curte. El a venit de la servici. E lihnit, maine iar pleaca in delegatie, injura guvernul, primaria si conducerea (a oricui si a orice), chiftelele sunt fierbinti, abia scoase din tigaie si potrivite in cratita cu un... Dar El nu mai are rabdare, mananca, se frige, injura, cere Aligote-ul de la Ramnicelu ce l-a adus ieri cumnat’su, aoleu, e cald, l-a uitat ametitu’ lu’ aia mica pe masa din bucatarie, e clar, cu guvernul asta nici chiftelele nu se vor mai raci niciodata.

Mod preparare
  • Se pune la fiert 5 minute bulionul cu otet, zahar, sare, piper si foi de dafin
  • Usturoiul se toaca pasta si se adauga (daca va place usturoiul) la sos, sa-si dea mireasma, 2-3 minute, dupa care
  • Se toarna sosul peste chiftele, se mai lasa cratita pe foc, sa dea in cateva clocote si se pune, acoperita, in cuptor cald sau pe marginea plitei, sa se marineze
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate