Pargalau

0/5 0 voturi
Descriere

Primitiva si satioasa in felul nostru, nepasatoare si fierbinte in felul ei, ciorba asta se face la camp, langa Somes si langa seceratorii flamanzi, caci acolo-i sunt locul, menirea si triumful.

Pita destula sa ai, dupa ce ai arat un deal si mai ai un secol (de prasit), sa poti manca pargalaul asta, ca „apetitul“ nu lipseste.

Mod preparare
  • Ca juna Rodica sa soseasca, incarcata ca o basculanta (zama acasa se face pe plita, punand la fiert, in apa rece, toate verziturile si rositurile), badicu Septimiu sa faca focul, badicu Simion sa taie-rupa slana bucati (ca nu-i prea agera brisca), iar Soani baci sa planga si sa dumice ceapa
  • De-acum juna Rodica ramane singura cu ceaunul in care va pune slana si ceapa la prajit
  • Cand acestea s-au muiat si rumenit (macar un pic, oricat ar fi de mare graba foamei) juna plinuta si rumena sa rastoarne oala cu ciorba peste ele, si, pana ce se cunosc toate, sa sparga oua in smantana si sa piseze usturoi
  • Va amesteca un pic, va drege, va alinta pargalaul cu usturoi, sare si boia, de-acum se si da, in cel mai prezent indicativ, la lingurile hamesite, asa calduta, ca pacat ti-ai face sa-i mai tii pe plugarii (semanatorii, prasitorii, cosasii, cum vreti dumneavoastra si anotimpurile sa le spuneti) nauciti de foame si pofta, sa astepte un alt timp si o alta conjugare
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate