Pui de Arad

0/5 0 voturi
Descriere

Nu-i deloc rea gateala asta banateana, care se potriveste de minune cu orice vin rosu din zona, dar mai ales cu cel mai discursiv, mai proaspat si mai celebru: Cadarca de Minis (nu ratati intalnirea cu acest tineresc vin: daca e din an bun si bine facut, o sa vi se para ca beti exuberanta primaverii si nostalgia senzuala a toamnei la un loc).

Daca preferati o reuniune mai solemna, atunci lasati-va provocati de Cabernet-ul de Moldova Noua. Brusc, masa dumneavoastra se va incarca de dramatism, seve nocturne si grave vor risipi indoielile zilei. Forta si siguranta unui vin masiv va vor linisti, dand glumei aproape vegetale de mai sus un patos de ceremonie solara.

Mod preparare
  • Puiul mic se dezoseaza
  • Oasele ramase se pun la fiert in apa
  • Carnea scoasa de pe oase se toaca marunt, impreuna cu maruntaiele de la amandoi puii
  • Ceapa se toaca bob de orez si se pune la calit in untura
  • Cand s-a muiat se adauga si carnea tocata cu 1 paharel de vin, sa se inabuse
  • Fasolea se taie bucatele
  • Morcovii se taie felioare
  • Cartofii si rosiile se taie cubulete
  • Toate legumele se pun in apa, sa astepte
  • Cand carnea s-a fragezit, se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu oua, sare si piper
  • Cu pasta asta se umplu burta si pielea puiului mare si se cos cat de cat
  • Se unge puiul cu untura si se da la cuptor, intr-o tava scaldata in unt
  • Cand s-a rumenit putin, se adauga supa de oase de pui clocotita, se acopera, dar se si uda puiul des, sa nu se arda
  • Dupa 1 jumatate de ora de cuptor, langa puiul deja patruns (daca e inca crud, se mai lasa sa fiarba) se adauga mazarea, fasolea, rosiile, morcovii si cartofii
  • Se potriveste de sare si piper si se lasa sa se inabuse, acoperit, inca 1 jumatate de ora (daca mai trebuie, se mai pune apa)
  • Se ia capacul, se lasa sa se rumeneasca totul 10 minute
  • Se toaca pasta mararul si se presara peste legume, pe langa pui, care troneaza auriu si dolofan, in mijlocul unui curcubeu vegetal aburind
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate