Mancare de crumpi cu carne

0/5 0 voturi
Descriere

Indesata mancare! Sa nu vrei, sa te intorci cu spatele, sa-ti pui un sac si o casa-n cap si tot recunosti culorile ingrosate, mirosurile teribil de terestre (ba chiar subterestre, ca vin din pivnita), imbulzeala otova de aldine ale bucatariei, adunatura de coloane de rezistenta, de talpa tarii si de temelii ale camarii, proprie banatenilor si ardelenilor!

N-am prea vorbit, si-mi pare rau, de un vin de-acum curent pe dealurile dintre Zarand si Dunare, Sangiovese. E un vin de un rosu mai inchis si mai intens decat cel obisnuit, bine inchegat, cu oase tari, dar cu tinerete in el. Da caldura, da incredere trupesa, da putere, are miez mult si des (ca si mancarea de „crumpi“), ce-i mai trebuie?!

Mod preparare
  • Carnea se taie bucati si se rumeneste-inabusa in 2 linguri untura cu nitica apa fierbinte
  • Ceapa se taie marunt, se inabusa separat in untura - impreuna cu bucatele de slanina afumata - cu nitica apa, apoi se adauga faina (desfacuta intr-un paharel de apa rece), boia, piper, sare, iarasi o cana cu apa si se fierb toate un patrar de ceas
  • Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare
  • Spre sfarsit, cartofii si sosul de ceapa se aduna (ia ghiciti!) peste carnea bine fragezita (ati nimerit!) si se fierb impreuna inca vreo 5 minute
  • Se adauga smantana, de cateva clocote, apoi verdeata tocata
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate