Ghivecel

0/5 0 voturi
Descriere

O coptura olteneasca, descoperita (si) de Pastorel, vioaie si usurica precum vara cea scurta.

Mod preparare
  • Rosiile, vinetele, usturoiul se taie felii, ardeii cubulete, verdeata se toaca
  • Se pune intr-o cratita ulei, apoi un strat de rosii cu patrunjel, un strat de ardei gras, un strat de vinete impanat cu usturoi si iar un strat de rosii cu patrunjel si ardei gras
  • Se sareaza-piereaza, se da cratita la cuptor, pe foc mic, sa scada sosurile si sa se rumeneasca, carafa cu Saint Emilion-ul de la Ciuperceni a aburit, vinuletul asta vagabondand si cautandu-si norocul prin Europa si Oltenia are fire de pinguin: numai la buza promoroacei (si cand e pui) devine poznas, altfel picoteste in verzuie banalitate.
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate