Mamaliga de cartofi

0/5 0 voturi
Descriere

Bucovinenii, la tochitura lor cu branza si ou, fac mamaliga asta aiurita, din cartofi si malai, ca asa e in zonele de frontiera, toate se amesteca si se unesc, neamurile, invinuirile, limbile, culturile, ciorbele, sangele, gamiile, ca sa aiba de la ce se lua si din ce se desparti.

Mamaliga cu cartofi, barabule ori bulughene se face vara, prin postul Sfintei Marii. (Lupescu)

Mod preparare
  • Cartofii se curata, se taie in bucati si se fierb in apa cu sare cat sa-i acopere
  • Daca au fiert, se terciuiesc in ceaun, cu apa, (eventual se freaca si cu branza de vaci)
  • Malaiul se presara, putin cate putin amestecand mereu
  • Se pune iar ceaunul pe foc, sa bulbuceasca vreo 10 minute, timp in care amestecam in draci
  • Nivelam mamaliga, o lasam sa mai ofteze de cateva ori si o rasturnam pe un fund de lemn, langa tuciul cu tochitura, sa se-nsoteasca in fata eternitatii locale, cum bine zis-a mai ieri tata Sece(leanu).
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate