Coltunasi

0/5 0 voturi
Descriere

Cu branza ori cu carne ori cu orice, in forma de triunghi, (colt) unasii sunt niste placintele fragezele, fierte si stropite cu unt. Mancare de sat, norisori pufosi spectaculos de protei(ni)ci - caci trec, ca multe alte paste, in functie de umpluturi, de la antreuri la desert cu dezinvoltura cea mai demagogica - coltunasii tin o masa intreaga, de la inceput pana la sfarsit, cu conditia sa fie destui.

Sunt atat de buni, incat pierzi sirul si niciodata nu mananci prea mult: mananci tot!

Olaghina se face din taraie de grau, coaja de pane arsa, apa, 2 lamai, lasand-o sa fermenteze intr-o casa - camera - calda, ori pe cuptor. Dupa ce a fermentat se strecura si se bea vara, ca bautura racoritoare (Lupescu)

Mod preparare
  • Se umple fiecare patrat, se indoaie, iar marginile aluatului se lipesc apasand cu degetele sau cu dintii furculitei
  • Se pun la fiert in apa clocotita cu sare
  • Cand se ridica la suprafata, se iau cu spumiera, se scurg bine si se dau la masa, stropiti cu unt cald, cu pahare aburite de cvas rece si acrisor alaturi
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate