Cartofi umpluti

0/5 0 voturi
Descriere

Gateala damboviteana mai ales, cartofii pot fi umpluti cu multe si de toate (cartofii umpluti sunt o comoara la casa si la masa omului: se fac usor, arata bine si costa putin).

Daca a fost un an bun, Merlot-ul de la Sahateni e un vin frumos, cu luciri pierdute, de zidarie englezeasca, cu respirari tomnatice, de ierburi si poame coapte, dar mai ales cu un gust tulburator de cirese amare. Voluptuos si rafinat, amagitor de-a dreptul - un vin care, daca-ti cere sufletul, i-l dai ! - nu cred ca e ceva mai bun pentru niste cartofi atat de elegant gatiti.

Cand iti cade bucatura din mana Ia masa, te vorbeste cineva de rau. (Gorovei)

Mod preparare

Umplutura:

  • Ceapa se taie marunt si se pune la calit
  • Franzela se trece prin masina de tocat
  • Cand ceapa s-a muiat se adauga la prajit orezul si carnea
  • Mararul se toaca pasta
  • Oul se bate binisor
  • Se stinge prajeala cu supa, se amesteca totul cu marar, ou, franzela, cimbru, se sareaza, pipereaza

 

Sos:

  • Zaharul se pune pe foc la caramelizat
  • Se stinge cu bulion si supa
  • Se adauga, sa fiarba, vin, sare, piper, cimbru praf, pana se leaga nitel

 

Cartofii:

  • Se fierb pe jumatate, se curata, se scobesc, se umplu, se asaza in cratita bine unsa cu unt, se ineaca in sos, se acopera, se pun in cuptor, la foc mic, cam 1 jumatate de ceas.

 

Alte umpluturi:

  • Branzeturi frecate cu oua si, daca va suspina a primavara, verdeturi de care o fi, ciuperci tocate, amestecate cu oua si asisderea, adica cu verdeturi, sau ce va mai trece prin cap, prin cosnita si oala, totul posibil intr-o lume minunata ca asta, cu cartofi, cu tuica, cu Arges si argesencele corespunzatoare
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate