Tarta munteneasca

0/5 0 voturi
Descriere

Un fel de budinca a la Raul Doamnei, facuta de o cuconita care stia, de la o tanti din Targoviste care fusese de doua ori in Franta, aproximativ cum, dar nu stia mai deloc cu ce, drept care a iesit turta asta.

La masa se da cu smantana. E o coptura usoara, merge si o tuica subtirica de Campulung, prin transparentele ei puteti vedea alunecarea norilor peste Leoata, ca o scandare a unor versuri albe, neregulate, dar atat de perfecte.

Mod preparare
  • Laptele si untul se incalzesc, apoi se lucreaza bine cu faina si pesmet, sare si piper, sa nu fie cocoloase
  • Galbenusurile se freaca putin, dupa care li se adauga treptat branza, apoi pasta de lapte de mai sus
  • Albusurile se bat spuma tare si se amesteca, incet si grijuliu, cu tot „aluatul”
  • Se unge o cratita cu unt, se umple cu ce-ati facut si se pune pe marginea plitei sau in cuptor, la foc moale, pana se intareste
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate