Muschi impletit de Campulung

0/5 0 voturi
Descriere

Fel de a face friptura sau gratar ce se adreseaza mai ales ochilor - pentru ca mancarea, ca si vinul, se gusta intai cu ochii, apoi cu nasul si abia la sfarsit cu gura. Face parte din spiritul artistic exceptional al argesenilor, al muntenilor in general, ce isi sculpteaza, de mii de ani, prispele, portile, lingurile si furculitele de lemn, ce isi picteaza blidele si ulcelele si, iata, isi impodobesc si farfuria cu ...sculpturi in carne !

La toate restaurantele bune din Muscel - si sunt o groaza, m-a convins, pe baute si mancate, Radu Smigelschi - in fruntea listei sta muschiuletul asta impletit. E o gaselnita simpla si interesanta a unei traditii taranesti vioaie si atasante, inventata de o comunitate arhaica, zburdalnica si beata turta, inca de cand s-a copt prima pruna.

M-a surprins acest adevarat muschi al lui Columb, prin simplitatea si farmecul solutiei! A imbina astfel savoarea celor doua bucatele de carne cu fire de verdeata merita o medalie de inventator!

Si am mai avut o surpriza: o Feteasca Neagra de la Topoloveni, ingrijit lucrata: culoare senina, rosie rubin, aroma uscata, de coacaz negru si flori de camp, gust de fruct acid dar hotarat, viguros totodata. Ca la carte!

Un vin bun, ce mai!

Mod preparare
  • Se taie muschiuletele fasii, de la un capat dar nu pana la celalalt - se lasa o banda de 1-2 cm, sa aiba fasiile de ce sa se tina
  • Se impletesc suvitele:

- din doua feluri de carne intre ele - un capat netaiat va sta exact vizavi de celalalt, care e la fel de netaiat

- din acelasi fel de carne, rezultatul fiind in primul rand unul estetic

- primavara, se-mpletesc si fire de usturoi ori ceapa verde

  • Se sareaza, pipereaza, se bat, se fac pe gratar
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate