Marmelada de mere, gutui si pere

1/5 1 vot
Descriere

Pastel: de pe dealurile argesene si valcene vine o ceata parfumata, pe cosurile caselor iese mireasma deasa: pana si ursii, la munte, simt ca s-au copt fructele si rag infricosator, dezdoiti de pofta.

Marul e copacul lui Sf. Ilie, de aceea Dumnezeu i-a spus: „Apoi dar, Ilie, pana-n ziua ta sa nu se manance merele, tocmai de ziua ta sa guste intai“. (Niculita-Voronca)

Mod preparare
  • Fructele se taie felii si se curata de samburi, cotor si partile de coaja patate
  • Se pun la fiert cu putina apa intr-o oala pe masura, intai la foc iute, apoi, dupa primul clocot, la foc molcom, sa iasa culoare din coji
  • Cand s-au muiat pasta, se pune zahar si se lasa sa fiarba pana zeama se leaga bine, de abia sa se-nvarta facaletul
  • Se lasa marmelada sa se raceasca, apoi se pune in borcane
Propune o reteta
1/5 1 vot
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate