Saratele muntenesti

5/5 1 vot
Descriere

„Distreaza fleanca“ (amuse-gueule) spun frantujii la asa fel de bucatele. „Sa mearga vinul“ le spunem noi, cei cativa flacai tomnateci si cheflii, adunati si bucurosi in seara asta de o oala de Cramposie adevarata, un vin de masa vechi, mustos si vesel pe care statiunea de cercetari de la Dragasani l-a readus intru vesnicie pe masa romaneasca.

Si suntem bucurosi nu numai pentru ca vinul e bun, ci si pentru ca, in sfarsit, imbatranim!

De abia de acum putem si noi, Doamne ajuta, scapati de grija fustelor, sa ne ocupam de lucruri serioase, de pescuit, de citit literatura mare, de mancat si de baut fara grija pantecului, de gandit la idei filosofice marete.

De abia de acum, eliberati de obsesia mica dar sexuala, a pardalnicei tinereti, putem si noi sa dam omului ce-i al omului: cultura si tocanita (fara limite), profunzime si saratele muntenesti, meditatie si ciorba de dovlecei umpluti...

Mod preparare

Ca-n Prahova:

  • Se amesteca intai faina cu unt, apoi se adauga 2 oua, lapte, smantana, sare
  • Se framanta bine, apoi se lasa la rece, sa se-ntareasca
  • Se intinde foaie, se taie taietei subtiri si lati, se tavalesc prin ou, sare si chimen si se pun in tava, la cuptor, pana se rumenesc

 

Ca-n Arges:

  • Se amesteca toate, se si framanta cat de cat
  • Se intinde foaie subtire, se taie fel de fel, se ung bucatile cu albus, se presara cu branza rasa si se dau la cuptor iute, pana prind putina culoare
Propune o reteta
5/5 1 vot
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate