Chiftele de cartofi

5/5 1 vot
Descriere

Cel mai la indemana si mai raspandit surogat de chiftelute (dac’ar stii sarazinii ce-am facut noi din chiofte-ul lor!), o minciunica cu boi placut si miros bun, dar mai ales cu gust parsiv, de buna seama la fel de bun pe cat cel din carne, dar parca mai fraged, mai subtil.

Daca telemeaua e destul de sarata, lucratura seaca cere, dupa o tuica, vin sprintar, alb, ori o bere (cuvantul e desprins din latina, iar bautura a venit spre nord din antichitatea sud mediteraneana), rece si multa, ca bere putina nu exista.

Mod preparare

Cu branza de vaci:

Taina: Puneti, la orice chiftele, verdeata multa, tocata - marar, patrunjel, ceapa si usturoi verde, chiar loboda sau salata verde - si veti reusi, si chiftelele si in viata

  • Se fierb cartofii, se curata, se rad fin
  • Se freaca cu oua, faina, branza, sare, marar, alte verzituri
  • Se formeaza chiftelute cat nuca, turtite, care se prajesc in ulei
  • Ca aperitiv se ofera cu tuica (iarna neaparat fiarta), telemea sau cascaval ras si smantana, dar e si o excelenta garnitura

 

Cu telemea:

  • Cartofii se fierb bine si se curata
  • Se toaca mararul
  • Se framanta cartofii cu branza, piperul, ouale si mararul (sau si alte verdeturi)
  • Se formeaza chiftele, se tavalesc prin malai
  • Se prajesc in ulei incins
  • Se ofera cu smantana, ca intrare
Propune o reteta
5/5 1 vot
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate