Mere coapte

0/5 0 voturi
Descriere

Merele romanesti, cele rezistente la frig, nu prea mari, tari, dulci- acrisoare - cretesti, ionatane s.a.m.d. - s-au dat deoparte ca sa se aseze in rafturi si livezi Golden, Parmen auriu, Bot de iepure si alte asemenea venituri superproductive, dar cam fainoase si cam plate.

Se crede ca cel ce citeste mancand uita toate cate a invatat. (Gorovei) 

Mod preparare

Simplu si concis:

  • Merele bine spalate se grijesc si se pun in tava unsa cu unt la cuptor, la foc mic, pana se-nmoaie

 

Mai complicat si mai gustos:

  • Se scobesc merele pe cotor, in gropita se pune 1 lingurita de dulceata sau miere
  • Se unge tava cu unt, se pun in cuptor pana se-nmoaie merele
  • Se picura rom in scobituri, se ofera

 

Unii fac si un aluat fraged in care invelesc si coc merele, altii le prajesc in unt, felii, si le presara fie cu zahar si frisca, fie tot cu miere.

Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate