Serbet de Toporasi (Micsunele)

0/5 0 voturi
Descriere

Parfumata si fina, delicatesa mosiereselor din Muntenia s-a pastrat ici si colo, mai ales in orasele mici, cu promenada si fanfara, cu scandaluri mici si alte delicate macrameuri.

Mod preparare
  • Se grijesc frunzele, se pun la fiert in apa clocotita pana se fac pasta moale
  • Se lasa sa se raceasca
  • Se scurg bine, cand s-au racit, si se storc
  • Zeama obtinuta se strecoara printr-un tifon des, devenind rup
  • Zaharul se pune intr-o oala si se toarna rupul peste el
  • Se da la foc mic, sa se topeasca zaharul
  • Cand zaharul e tot o apa, se da foc iute, sa se lege
  • Cand s-a-ngrosat zeama si s-au incleiat clocotele, se stoarce zeama de lamaie si se lasa sa mai bolboroseasca de cateva ori, apoi se pune la racit un pic
  • Daca s-a racit cat poate suferi degetul, se ia la framantat pana se face alifie si e bun
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate