Chiftele de mamaliga

0/5 0 voturi
Descriere

La Sighet se ofera fierbinti, fie cu branza si smantana, fie cu marmelada sau zahar (ca si friganelele, merg si cu ceva verzituri sleite ori scazute).

„Chiar in nordul Transilvaniei unde situatiunea lor este asa de anevoioasa, cei mai saraci primesc pe drumet cu o dragoste intr-adevar miscatoare. In ochii lor, dumneata esti un prieten indata ce le-ai trecut pragul casei. Ei te trateaza ca pe un frate, fara sa te intrebe daca esti ortodox, protestant sau evreu...

De cate ori n-am gasit, asezate cu grija la umbra, asemenea vase umplute in fiecare dimineata si care sunt menite nu unui frate, unui prieten, ci Hristosului care calatoreste in persoana celor mai saraci copii ai sai.“ („Calatori straini despre Tarile Romane“) 

Mod preparare
  • Se pune laptele la fiert si, cand a dat in clocot, se toarna malaiul
  • Se amesteca bine, apoi se adauga 100 g branza si 2 linguri unt
  • Se facaluieste pana-s una
  • Se uda o masa de lemn, se rastoarna mamaliga si se intinde cu sucitorul ca un aluat gros de-un deget
  • Se lasa sa se raceasca, apoi, cu un cutit ud si subtire, se taie patrate (sau cum va taie capul si brisca)
  • Se pune o tigaie cu unt pe foc si se prajesc „chiftelele“ pe ambele parti
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate