Dulceata de oas

0/5 0 voturi
Descriere

Intre Tarna Mare si Halmeu, dulceata se face dupa alta socoteala decat cea munteneasca. Mie-mi place ca pastreaza fructele intregi.

Mod preparare
  • Se grijesc fructele de codite, se spala in apa multa si se scurg bine pe o sita
  • in ceaun smaltuit se asaza 1 strat de zahar, 1 de capsuni si se presara putina sare de lamaie, apoi iar zahar s.a.m.d.
  • Ultimul strat trebuie sa fie de zahar
  • Se lasa sa respire o noapte, pana incep capsunile sa-si lase zeama
  • Se pune ceaunul pe foc mic, intai, sa se incinga, apoi, cand a-nceput sa fiarba, la foc iute, in total 1 sfert de ora
  • Nu se amesteca cu lingura, ci numai se scutura ceaunul
  • Se ia ceaunul de pe foc, se lasa pana a doua zi, sa se raceasca, cand iar se pune la foc, dupa acelasi meremet, inca 10 minute
  • Dupa ce dulceata s-a racit, se pune cu grija in borcane, se leaga si se mai fierb borcanele intr-o cratita mare, 1 sfert de ora (idiomul profesiei cere: „se dau borcanele 15 minute la bain-marie“)
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate