Oua pe smantana

0/5 0 voturi
Descriere

Intr-un tuci nu prea inalt, osenii fac aceste ochiuri care mamaliga cer, nu altceva.

Un rachiu de Tarna Mare, jumatate soare - jumatate capsuni? Musai!

Floarea de alun spun femeile ca e buna pentru cei betivi. Cine voieste ca betivii sa nu mai beie holerca sau rachiu aduna cate noua floricele de alun de la noua tufe si, dupa ce le aduna, le pun in agheasma ca sa se mocneasca. Iara dupa ce mocnesc, da cate o catime anumita de agheasma de aceasta ceui betiv de baut cand sunt preotii la biserica si se crede ca betivul, dupa ce bea agheasma aceasta, se lasa cu totul de baut holerca. (Marian)

Mod preparare
  • Se pune smantana in tuci (sau intr-un vas „de Jena“)
  • Se sparg ouale si se potrivesc cu mare grija in smantana, sa nu se sparga si galbenusul
  • Se sareaza si se dau la cuptor cu foc potrivit, pana se-ntaresc albusurile
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate