Icre ardelenesti

0/5 0 voturi
Descriere

Rare, aproape necunoscute la sat, sarbatoresti la oras, icrele nu se fac in Transilvania dupa dichisul grecesc al linguritei de tarama umflata cu un litru de untdelemn, ci mai rapid si mai simplu, amestecate cu unt si ceapa verde. E risipa mare, stiu, dar, decat sa fac indigestie cu o maioneza in care s-au ratacit paispe icre, mai bine ma ruinez mancand bine si-mi dau cu pumnii in cap dupa aia.

Interesant este ca untul, discret, nu schimba datul boabelor, ramane parfum de icre, ramane gust de icre. Si ramane si micul, imbietorul lor spectacol - movilita alb-verde, muscata de rosul-aramiu al boabelor - placut si promitator ca un decolteu generos.

Ca sa fie ca la nimeni, in Ardeal icrele se mananca nu numai pe felii de paine ci si pe felii de... mamaliga ori cartof fiert!

Mod preparare
  • Untul trebuie sa fie moale (dar nu sa curga), nici icrele nu trebuie sa fie reci, iar ceapa musai sa fie tocata
  • La 1 borcan de 400 de grame de icre, intra cam 1 jumatate de pachet de unt si 1-2 legaturi de ceapa tocata: toate se amesteca, se dau la rece si la masa - neaparat in ordinea asta!
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate