Ciorba transilvaneana

0/5 0 voturi
Descriere

In muntii Apuseni, vara e racoroasa, n-ajuta nicicum la „gradinit“. Doua foi de varza, o gulie infirma sunt tot ce obtine moata din pamantul rosu si subtire, abia acoperind stanca rece. Asa ca mai ajuta ciorba cu o mana de turnatei.

Mod preparare
  • Se bat ouale cu faina pana iese o pasta, se sareaza, se vor turna, cand le vine vremea, incet, strop cu strop (prin sita e cel mai simplu), in oala cu ciorba clocotita
  • Carnea si slanina se pun la fiert in 2 litri apa; se spumuieste zeama, se lasa sa fiarba 1 ora
  • Se spala bine frunzele, se oparesc si se taie taietei
  • Se toaca ceapa
  • In 1 lingura de untura incinsa se prajesc ceapa si frunzele
  • In a 2-a lingura de untura se prajeste faina, care se stinge cu zeama din fiertura
  • Se toarna rantasul peste ceapa si frunze si rezultatul peste ciorba clocotind, sa se inteleaga
  • Se picura turnateii
  • Se toaca mararul si usturoiul, se freaca cu sare si lapte acru si se adauga ciorbei, care acum e buna de mancat
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate