Salata de fasole boabe

0/5 0 voturi
Descriere

Acest fel de salata - destul de rar intalnita pe mesele noastre - e bun la toate, si la inceput, c-o tuica rece si un cos de paine calda, si ca salata- garnitura la o friptura mai satioasa.

In Orientul departat se face cu menta, iar in Orientul departat al Orientului departat, adica in Brazilia si in Mexic, se face cu niste ardei atat de iuti, incat ti se pare ca in gura ti-a erupt Popo(sic!)catepetl-ul si nu-l mai poti stinge nici cu tot Amazonul, Ucaiali si Orinoco la un loc.

Unii nu mananca fasole in prima saptamana din Postul Mare, ca sa nu faca bube. (Candrea)

Mod preparare

Seara:

  • Se pune fasolea la-nmuiat

 

Dimineata:

  • Fasolea se fierbe in apa sarata cu foi de dafin, piper, cimbru si chimen

 

Taine: Impreuna cu fasolea se fierb si 200 g carne afumata (zeama devine si mai gustoasa) care se toaca patratele si se pune la salata.

 

Sos:

  • Se toaca usturoiul, rosia, ceapa si verdeata, se amesteca cu ulei, zahar si otet
  • Se scurge fasolea (zeama e o excelenta baza de supa), se amesteca cu pasta de mai sus

Sosul acesta crud si simplu se poate combina, in afara de fasole, si cu mazare fiarta, bob si linte, bame, conopida si chiar orez (in loc de carne afumata incercati insa cu piept de pasare).

Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate