Cas de mere

0/5 0 voturi
Descriere

Sibienii fac un soi de budinca de branzeturi si mere. 

Vinul de Sebes seamana bine cu cel de Medias, asa ca o Feteasca Alba de langa Sibiu n-are decat sa va bucure cand o beti si sa va-ntristeze, cand s-a terminat. Iar daca tot am vorbit de Feteasca Alba, de ce sa nu va spun ca, pe langa Jidvei, Blaj si Tarnaveni, acest vin are o fragezime unica si o superba finete?

Aromele sunt mai bogate si mai directe decat oriunde, - zici ca mirosi strugure! - personalitatea mai puternica, exprimata chiar de la varstele dintai.

Iar Feteasca Alba e pacat sa se-nvecheasca - parere personala! - cand prospetimea-i exploziva tine de tinerete!

Mod preparare
  • Curata merele, le grijesc de cotoare, le taie felii rotunde
  • Ung o oala cu unt
  • Astern un strat de mere
  • Presara 250 g cas si 100 g cascaval, piper
  • Mai astern un strat de mere si alt strat de 250 g cas cu 100 g cascaval, piper
  • Bat oul cu 50 g cascaval si il toarna peste mancare
  • Pun oala 15 minute la cuptor nu prea incins, dar nici rece, sa se inmoaie merele
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate