Mamaliga umpluta

0/5 0 voturi
Descriere

Am mancat des mamaliga asta gogonata (un fel de balmos burghez), la Simleul Silvaniei, dar am vazut ca se face si la Baia-Mare, la Carei, si la Marghita, si peste tot pe unde-s tarani producatori si targuri de bucate in fiecare vineri, dar si doamne contabile care sa targuiasca.

Mod preparare
  • Se pune laptele de fiert
  • Se bat ouale, se rade branza, se taie cascavalul patratele
  • Cand a dat primul clocot, se pune malaiul in lapte si se amesteca pana se face crema (nu trebuie sa fiarba deloc, doar sa-si ia faina zeama)
  • Se amesteca bine mamaliga asta pripita cu ouale si cascavalul
  • Se unge o cratita (desi e mai frumos intr-un vas „de Jena“) cu unt si se asaza mamaliga, se netezeste
  • Se toarna smantana, se presara branza, se da la cuptor, pana se rumeneste
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate