Placinta saseasca

5/5 1 vot
Descriere

Mare chin si cu editorii astia! Uitati-va cum oropseste un tartor imbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am norma doua romane best-seller pe zi, plus plimbatul lui Labus si udatul gradinii, Descartes ii povesteste telenovelele pe care magnatul tipariturilor le pierde (dimpreuna cu noptile), iar Hemingway a primit dispozitie sa renasca, sa impuste ciorile de la Magurele (ca mananca grauntele curcilor) si sa scrie o cronica a Gorjului cultural (rizibila incompatibilitate).

Mai mult, viclean ca Michiduta insusi, mica matahala care ne publica (orice statura culturala e relativa si paradoxala) a-nceput sa ne cunune si ne boteze, pentru ca sa poata spune ca drepturile de autor, banii nostri putini dar munciti, raman in familie (adica lui).

Toate ca toate, dar s-a atins o limita periculoasa: nasu’Nelu ma obliga acum sa bag in text si in cuptor prajiturica asta banala! Si asta numai ca sa-i iasa lui algoritmul cu minoritatile si sa poata spera la (macar) un salut rece din partea portarului de la „deutsch“ ambasada (ca de viza nici nu poate fi vorba, la ce trecut are si mai ales la ce viitor a avut).

Mod preparare
  • In laptele clocotit, adaugati grisul sub forma de ploaie, amestecand metodic si continuu, pana fierbe si se-ncheaga, apoi lasati-l sa se raceasca
  • Amestecati separat branza de vaci cu zahar, faina, coaja de lamaie, zahar vanilat, oua, sare (cata va place)
  • Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se asaza in strat egal grisul fiert
  • Deasupra se intinde compozitia de branza de vaci si se coace la cuptor cu foc iute circa 15-20 minute
  • Se ninge cu zahar pudra, nu-i rea, dar nici nu te face sa mori dupa ea
Propune o reteta
5/5 1 vot
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate