Ciorba de porc cu tarhon

0/5 0 voturi
Descriere

Monologul lui Fal(RAR) staff la Venetia (de jos): „Desfatare a narilor, simbol al Ardealului lacom de materie, bucurie a trupului hulpav, fericire a ochilor avizi de frumos si de esente impure, febra porcoasa a toamnelor tarzii, alungatoare de tristeturi si friguri metafizice, certitudine desavasita a mediocritatii mele obeze, si pavaza in calea prea lunga a silelor postmoderne, divin elixir, grosolan si durabil, tie ma dau, ca unei zeite vulgare si nesatule.

Asa cum esti, tarmurita, ca o mlastina aburind gros, la miazaziua transilvana, vei fi altarul meu lichid, irezistibil, iar cruce-mi fac c-un linguroi de lemn.“

Mod preparare
  • Se pune carnea la fiert in 3 litri apa, se spumuieste
  • Se curata zarzavatul, se taie cubulete, se pune la fiert cu carnea 1 ora
  • Se curata cartofii, se taie cubulete, se pun la fiert - 1 jumatate ora (are voie sa scada la 2 litri)
  • Se toaca tarhonul
  • Se bate oul cu zer, tarhon, sare, piper si smantana
  • Se drege-acreste ciorba, se mai da cateva clocote
  • Se ofera fierbinte, parfumul ei schimba totdeauna energia casei ardelenesti in buna voie
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate