Minciunele

0/5 0 voturi
Descriere

Daca n-aveti nici o idee dar aveti faina, trantiti o tava de minciunele.

Minciunelele sunt gustoase si salvatoare de pranzuri stupide si duminici inerte, facute numai din clipe prea lungi: te obliga sa mesteci incontinuu, deci iti permit sa taci.

Mod preparare

Aluat:

  • Se amesteca toate, se framanta bine, chiar si o ora, si se lasa aluatul linistit, vreo juma’ de ceas, la caldura
  • Se rup bucati de aluat si se intind subtiri cat muchia cutitului
  • Se taie fasii inguste, de-a lungul si de-a latul

 

Coacere:

  • Se incinge unt destul si se pun minciunele la rumenit
  • Cand s-au colorat, se scot „crontanelele“ (asa li se spune prin Ardeal) si se presara cu zahar pudra, miez de nuci macinat si un pic de scortisoara
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate