Ciorba de fasole verde

0/5 0 voturi
Descriere

Ciorba de fasole verde numai la nord de muntii Cibinului si Fagarasului se face, chiar si vara, ca o mancare adevarata, care sa sature si sa tina la greu.

Din iulie pana in septembrie, ardelenii mananca si de doua ori pe saptamana ciorba asta, adunata lesne din gradina, din cuibar si din camara. Culmea e ca, oricate-i pui - omlete, slanini, carnuri - ea tot usoara si varatica pare la gust si la trup!

Mod preparare
  • Se taie fasolea in bucati de 2 cm
  • Se toaca carnea afumata, ardeiul, rosiile si pastarnacul in bucati marunte
  • Se pun 2 l apa la fiert cu fasolea, ceapa, morcovul, rosii, telina, ardeiul, carnea, piperul
  • Se taie slanina feliute subtiri si mici
  • Se pune la prajit intr-o tigaie uscata, sa-si lase zeama
  • Dupa ce s-a rumenit bine slanina, se scot bucatelele aurii pe o farfurioara
  • Se bat nebuneste 2 oua
  • Se varsa in grasimea incinsa scursa de la slana
  • Omleta se prajeste bine, spre maroniu, pe ambele parti
  • Omleta se mai si taie, si inca in patratele marunte
  • Daca apa clocoteste de o ora, inseamna ca fasolea tanara si frageda a fiert, afumatura a inmiresmat casa si tot blocul, deci se adauga cimbrul uscat, slanina si „papara“ (omleta), o lingura sare si otetul, sa dea in cateva clocote
  • Daca zeama a scazut cu mai mult de 1 litru nu e bine, se adauga - o fi ea o ciorba deasa, dar nici asa!
  • Se bate si un ou cu smantana si cu zeama si se drege ciorba
  • Se presara verdeata tocata
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate