Putisoare

5/5 1 vot
Descriere

O prajiturica ardeleneasca care face deliciul serilor lungi de iarna, nu numai datorita gustului bun al ei ci si vorbelor in doi peri, ce mare bucurie si mare haz aduc.

Merge cu o budinca vesela de macris caci are o prospetime energica, numai a lui.

In buruienile adunate si fierte se scalda fetele pentru ca sa nu fie bolnavicioase si totdeodata sa fie si dragastoase. (Sperantia)

Mod preparare
  • Untul se freaca intai singur de nebun prin blide pana albeste, apoi se mai freaca si cu 5 galbenusuri si 2 oua intregi, lapte, drojdie, faina si sare
  • Dupa ce s-au potrivit toate intr-un aluat, se lasa sa stea asa vreun sfert de ora ca e bine
  • Daca nu-i de treaba, se freaca bine nucile sau alunele cu zahar
  • Aluatul se intinde foaie subtirica (dar sa nu vezi prin ea!) si se taie in bucati de marimea unor carti de joc
  • Se umple fiecare bucata cu zahar si alune si se ruleaza, sa iasa subtiri ca o puta de copil nevinovat, si se ung cu unt cald (cu o pana de gasca)
  • Se mai lasa sa dospeasca si sa creasca, sa aiba femeile casei de ce rade si fetele de ce rosi, si se pun in tava unsa cu unt la cuptor incins, pana se fac rumene

Taina: Umplutura e si mai buna cu o mana de stafide si ceva vanilie si praf de scortisoara.

Propune o reteta
5/5 1 vot
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate