Sos ardelenesc

0/5 0 voturi
Descriere

Un sos mediteraneano-european pentru rasoale si fripturi usoare, creat prin marile si celebrele carciumi brasovene (se pare ca acolo s-a pripasit capitala bucatareasca a tarii). ii spune ardelenesc pentru ca asa l-au botezat diversii contabili-sefi trimisi de la Bucuresti in control, din ignoranta, nepasare pentru rigoarea stiintifica si obligatii profesionale executate formal si sub influenta alcoolului.

Mod preparare
  • Faina, desfacuta intr-un pahar cu apa rece, se incinge bine in untul incalzit, apoi se amesteca cu smantana, supa de oase, otet si sare
  • Se da in clocot, amestecand continuu, se adauga mustar si zahar, si se lasa sa undeasca 1 sfert de ora, pana se leaga ca lumea (cea buna si gustoasa)
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate