Mititei ardelenesti

0/5 0 voturi
Descriere

Dupa parerea mea, la care tin destul de mult, chiar daca sunt subiectiv din cand in cand, asa se faceau micii odata, chiar si in Muntenia, cu smantana nefermentata. Frisca asta fermenta, micii cresteau si se faceau pufosi, avand un gust bun si sanatos. Chimicalele ca bicarbonatul au infectat tarziu bietul mic, si i-au balacarit prospetimea si finetea naturale.

Renumit prin vinurile sale albe si seci, deosebit de expresive, Ardealul e totusi matca tariilor de fructe, a rachiurilor dublu distilate din prune amestecate, cel mai des, cu mere si pere.

Continuati totusi sa insistati sa va recomand un vin la mititeii acestia? O Feteasca Regala de la Apold, sa scartaie in dinti de seaca si sa lumineze primavaratic.

Mod preparare
  • Se toaca repetat carnea, de 3-4 ori, se sareaza, se lasa sa respire la rece 5 ore
  • Se amesteca carnea cu restul bunatatilor (mai putin frisca) si se mai toaca o data si iar se lasa 1 noapte, la rece, sa se primeasca intre ele
  • Se freaca cu frisca neindulcita, indelung, sa se infoaie, si se lasa la hodina si-o noapte - acum sunt numai buni de jar, iar ca fagul de Nasaud nu stiu vreun lamnut sa arda
  • Se dau la masa cu pita calda si hrean
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate