Pulpa de miel la cuptor

3/5 1 vot
Descriere

O friptura cunoscuta in mai toti Balcanii crestini, cea mai rapida dintre toate - semn ca oamenii locului se grabeau si n-aveau timp de gatit: ba veneau turcii, ba austriecii, ba se bateau, dupa datina balcanica, intre ei, ori starneau (cu mirosul fierbinte al mielului) razboaie mondiale.

Cand se da la masa, slanina bine rumenita e un fel de garnitura, amestecata eventual cu alte legume coapte, iar Sauvignon-ul de la Silagiu e bine racit, caci un vin mare si generos precum acesta (unul din cele mai agreabile Sauvignon-uri din tara) merita grija noastra, asa cum si el nu ne-a luat noua grijile.

Mod preparare
  • Carnea se freaca cu sare, piper si boia, apoi se imbraca in fasii subtiri de slanina si se pune direct in tava, fara alte adaosuri
  • Cuptorul se incinge bine, apoi se baga tava, pe foc iute, circa o jumatate de ceas
Propune o reteta
3/5 1 vot
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate