Ghiudem (babic, sugiuc)

1/5 5 voturi
Descriere

Prin excelenta sudice si semilunice, ghiudemul si babicul (li se mai spune si sugiuc) sunt mezelicuri (nu zic de tuica, ca ne taie jihadul prunii) de mestecat indelung (cam cat asediul Constantinopolului) langa o telemea si o maslina, cu niscai „icre moiu“. Retete „modernizate“ (si dessegiulcizate) vorbesc despre frageziri revolutionare si acrobatice (ca un salt tri-mortal intre materiile si anti- materiile spiritualitatii), obtinute cu carne de vier, asociata cu slanina cruda (vedeti, lumea se schimba, altadata babicul, pe langa ca era cuser - din punct de vedere islamic - mai trebuia sa tina si de joi pana la sfarsitul erei noastre).

Mod preparare
  • Carnea se mai poate toca si la masina, dar osanza si seul numai la cutit
  • Se freaca bine tocatura cu sare si miroase, se inmoaie-n vin
  • Se umplu matele indesat, se leaga si se pune ghiudemul la teasc,
  • 1 zi, apoi la vant, 3 zile, si iar la teasc 1 zi; apoi se lasa sa se usuce, la rece, in camara, destul, pana-i vine randul
Propune o reteta
1/5 5 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate