Pui de Voinesti

0/5 0 voturi
Descriere

Se ofera, pe un platou pe masura, carnea rumena si pictata cu rosii in mijloc, mazarea verde si cartofii in jur, implorand un vin sec de Costesti, un Reisling barbatesc, argesan si retinut, care nu se lauda, desi are cu ce.

Mod preparare
  • Puii se taie in doua pe lung, se sareaza-pipereaza si se pun in unt la prajit
  • Usturoiul se toaca pasta
  • Cand carnea s-a rumenit, se stinge cu supa si vin alb, se adauga usturoiul si crengutele de cimbru si se da la foc potrivit, sa scada
  • Rosiile se curata si se taie felii rotunde
  • Cand zeama a scazut de se vede carnea ca niste insule de bazalt in marea de lava clocotind, se capacesc puii cu felii de rosii si se pun la cuptor la foc mic, inca 1 sfert de ora
  • Mazarea se-nabusa in unt cu apa si putina sare, pana se-nmoaie si se leaga sosul 
  • Cartofii se prajesc in ulei incins pana se rumenesc
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate