Serbet din flori de tei

0/5 0 voturi
Descriere

Tot din Muntenia florala si subtila a dulceturilor usoare si orientale ne vine si aceasta crema parfumata.

Cand mananci sambata nespalat, nu se apropie ingerul 40 de zile de tine. (Gorovei)

Mod preparare
  • Florile se pun la fiert o jumatate de ora intr-un litru de apa
  • Zeama obtinuta - rup se cheama - se strecoara printr-un tulpan mai des si se pune iar pe foc
  • Zaharul se dizolva in rup, apoi, ca sa se inchege, se face focul iute
  • Cand clocotele se fac cleioase, se adauga zeama de lamaie
  • Se amesteca crema cat se poate, sa-si schimbe fata, cum se zice (adica culoarea) si se lasa sa se raceasca
  • Traditia cere ca, la sfarsit, sa se framante crema ca pe aluat, cu mainile, ca sa fie serbetul pietros
  • Se pune in borcane, e gata
Propune o reteta
0/5 0 voturi
Comentarii Facebook
Comentarii site
Carti recomandate